Žena s buketom : Ivana Hadži-Popović

Žena s buketom : Ivana Hadži-Popović
Ivana Hadži-Popović(autor)
Izdavač: Krug – Medijska knjižara

Roman Žena s buketom pokušaj je da se suština ljubavi pronađe kroz slikarstvo Pjera dela Frančeske, Pola Cezana i Pabla Pikasa. Odnosno pokušaj da se dokaže koliko su ljubav i umetnost bliske u svom približavanju apsolutu.
Tema svetlosti i senke prisutna od prvih do poslednjih stranica ove knjige ukazuje na bezvremenost i prave ljubavi i prave umetnosti. Iako se ni jedna ni druga ne mogu sasvim objasniti, obe u sebi nose šifru savršenstva.
Zagone

tna igra između stvarnosti i privida što u životu često zamenjuju mesta kao i igra između božanskih brojeva u osnovi svih velikih slika otkriće iznenada glavnom junaku, mladom beogradskom hirurgu Luki tajnu koja će mu zauvek promeniti život.Ogromni kip vajara Meštrovića “Pobednik” koji gleda u ušće Save u Dunav gde se spajajaju voda i supstanca daleko od svakog nedostatka ili greške i tvrđava Kalemegdan iz keltskog doba koju on krasi, postaju simbol ne samo ljubavnih sastanaka već i bezvremenosti koja je na svoj način utkana u sve prave stvari na svetu.


2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 142 str.; 978-86-83523-44-3;