Zavet : Slaviša Pavlović

Zavet : Slaviša Pavlović
Slaviša Pavlović(autor)
Izdavač: Smart Studio

Ratna i ljubavna priča, inspirisana istinitim događajem, prati život srpskog vojnika tokom Velikog rata. On je borac koji ne želi da se bori, međutim kada je to potrebno onda je najhrabriji i najbolji u tome. Tu iskrenu borbu, zasnovanu na časti i viteštvu, podstaknutu očevim zavetom, neće pokvariti neprijatelj, nego mržnja, sujeta i ljubomora saborca i tako uzrokovati ličnu tragediju čiji se gubitak čini nenadoknadivim.
Kako se čast može povratiti? Mogu li mrtvi oživeti?
U trenucima kada priželjkuje sopstvenu smrt, ponižen i poražen, iznenada doživljava ljubav koja će probuditi usnule želje, otvoriti vrata nekog novog života i podariti mu mir u vremenu nemira.
Ali, prošlost traži

pobednika…
Dodatak "Sećanja na zaboravljene ljude i trenutke", koji donosi pet istinitih priča o životima heroja Velikog rata: Žena koju su poštovali generali (Priča o Milunki Savić), Zaboravljeni vojvoda (Radomir Putnik), Najmlađi kaplar Velikog rata (Momčilo Gavrić), Besmrtni komadant (Dušan Purić), Bitka nad bitkama (Bitka na Mačkovom kamenu), kao i podsećanje na besedu vladike Nikolaja Velimirovića u Londonu, na Vidovdan 1916. godine.


2. izdanje, 2013; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 350 str.; 978-86-88947-11-4;