Vojvođanski strip 1 : magazin devete umetnosti

Vojvođanski strip 1 : magazin devete umetnosti
magazin devete umetnosti

Izdavač: Rosencrantz

Prvi broj časopisa posvećenog stripu u Regiji upravo izašao iz u štampe i očekujemo da će biti dostupan za Novosadski strip vikend, a možda i ranije!
U prvom broju donosimo dve epizode Poručika Tare na 48 strana – Bumbareva banda i Kuda zveri prođu (Da! Poručnik Tara Toze Obradovića i Baneta Kerca posle 30-ak godina opet među nama, a povodom 70 godina pobede nad fašizmom!).
Tu je intervju sa Aleksandrom Zografom i njegov strip Dopisnica iz Pančeva…
A onda, još jedan genijalan strip, prvi put posle tridesetak godina – Mika Muštikla Radiča – Miše Mijatovića! Epizoda – ?!
Prvi broj V

ojvođanskog stripa donosi do sada neobjavljenu epizodu Maslijevog Detektiva Lakonogića, Krampija Dude Vukojeva i Petra Meseldžije, strip Propuzilište Franje Strake i strip Zlatka Milenkovića Poslednja linija odbrane, te strip Marka Dješke Tis"ga i Aleksandra Ivanova Od tuša do tuša. Takođe, tu je i strip Razglednica iz Sarajeva, Predraga Đurića, Franciska Maldonada i Zlatka Milenkovića.
Premijerno se objavljuju i stripovi Dobrovoljac Predraga Đurića, Marinka Lebovića i Mikice Ivanovića, kao i strip A san šta je? Predraga Đurića i Mikice Ivanovića.
U prvom broju objavljujemo i sva prvonagrađena stripa na nedavnom konkursu ROSENCRANTZ-a – Autizam za početnike Đorđa Milovića i Čudesni dar gospodina Arsentijevića Nenada Pejčića i Igora Krstića.
Strip obiluje i tekstualnim prilozima, prikazima stripova i strip časopisa, kao i strip dešavanja, a stižu iz pera Branka Đukića, Jovana Gvere, Ilije Bakića, Marije Samardžić, Ivana Veljkovića i Predraga Đurića.
Verujemo da će vam posebnu pažnju privući tri teksta – jedan donosi prikaz izdavačke delatnosti u Regiji u 2014. godini – saznajte koliko se kojih stripova objavljuje i gde, ko od 57 izdavača je objavio najviše izdanja, a koji izdavači daju najviše podrške domaćem stripu. Drugi tekst daje listu 160 (!!!) strip albuma i svesaka koje su domaći autori objavili u Regiji i svetu u 2014. godini, dok treći tekst donosi pregled svih (ili barem većine) strip-dešavanja u Regiji u 2014. godini!
Spremite se za Vojvođanski strip – magazin devete umetnosti Regije!

Prikaži više


2015; Broširani povez; latinica; 30 cm;