Velika laž : Sonja Atanasijević

Velika laž : Sonja Atanasijević
Sonja Atanasijević(autor)
Izdavač: Plato

Ispripovedan iz perspektive embriona koji donosi odluku da se ne rodi, jer je ljudski svet u koji treba da stupi pelcovan od svakog dobra a zlo je postalo njegova zvanična vrednost, novi roman Sonje Atanasijević oštra je kritika društva i alarmantna opomena i poziv svima da stanemo na put nekontrolisanom zatiranju ljudskosti i tradicionalnih vrednosti.
Radnju svog romana autorka situira u jednoj od tipičnih multinacionalnih kompanija u kojima je uvećavanje profita smisao svakog postojanja i zadatak pretpostavljen međuljudskim odnosima. Stres

koji junakinja romana proživljava, neprestani mobing i strah od otkaza, iako prepoznatljivi kao realnost savremenog života, u ovom romanu pokazaće se kao najmanje zlo, odnosno kao logična posledica takvog ustrojstva sveta koji više nije zasnovan na dobru, moralu i saosećanju.
U napetom finalu romana, alegorijska slika globalne zavere država i korporacija predstavljaće šokantno otrežnjenje u kojem će svaki čitalac moći da se prepozna… I da se konačno pokrene.


2016; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 203 str.; 978-86-447-0705-9;