Tvoj sam : Mirjana Bobić-Mojsilović

Tvoj sam : Mirjana Bobić-Mojsilović
Mirjana Bobić-Mojsilović(autor)
Izdavač: Ruža

Jedna zanosna žena je umrla, i svom mužu, čoveku zaronjenom u literaturu, ostavila je jednu ogrlicu od raznobojnog poludragog kamenja, i jednu veliku sumnju – da je svaki kamen na toj ogrlici, koju mu nikada nije dala da dodirne, u stvari, uspomena na jednog njenog ljubavnika.;
Tako se, kao na ogrlici, nižu priče u ovom romanu, koje piše očajni, iznevereni muž – proučavajući značaj I simboliku kamenja, (ahat, karneol, akvamarin, lapis lazuli, tirkiz, mesečev kamen, koral, i tako dalje) on domišlja i sastavlja priču o svojoj ljubavi prema ženi koja ga je varala.
”Neuzvraćena ljubav, nije i uzaludna”, kaže jedan od junaka.
”Prošlost se ne m

ože izmeniti – ali se može opisati” i ”pisac ima poslednju reč”, kaže jedan od junaka ovog zanimljivog romana o ljubavi, ljubomori i sumnji.
U ovom romanu o stvaranju jednog romana, odaje se počast drugim piscima – Kavafiju, Olbiju, Bukovskom; Kortasaru, Markesu, Margerit Diras….
”TVOJ SAM” je prvi muški roman Mirjane Bobić Mojsilović – sačinjen je od muškog dueta, a glavni junaci su muškarci – divni, zanosni, pokvareni, ustreptali, ledeni, ljubomorni, stvarni i izmišljeni.


9. izdanje, 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 181 str.; 978-86-84371-18-0;