Svadbeni marš : Laslo L. Blašković

Svadbeni marš : Laslo L. Blašković
Laslo L. Blašković(autor)
Izdavač: Stubovi kulture

Roman o dvojnicima, tajnama porekla, politickim halucinacijama i socijalnim fatamorganama.
*****************************
Nasa Borba
14. april 1998.
Dodeljene godisnje nagrade Drustva knjizevnika Vojvodine
"Svadbeni mars" – roman godine
Novi Sad. – Ovogodisnja Nagrada Drustva knjizevnika Vojvodine za knjigu godine pripala je novosadskom knjizevniku Laslu Blaskovicu za roman "Svadbeni mars", a nagradu DKV za prevod godine dobila je Vladislava Gordic za prevod knjige "Bregovi kao beli slonovi" Ernesta Hemingveja.

Clanovi zirija – Radivoj Stajinac, Julijan Tamas, Sasa Radojcic, Branko Kovacevic, Joan Baba,Karolj Jung, Djordjo Sladoje, Miroslav Dudok i Franja Petrinovic – obrazlazuci odluku, navode da je romanom "Svadbeni mars" Blaskovic uspeo da "koristeci okvire ?autobiografskog? isprica autenticnu i zestoku pricu o nasoj savremenosti uklopljenu u vrtoglavu potragu za identitetom". Uz podatak da je Nagrada za prevod godine dodeljena jednoglasno, clanovi zirija navode da je priredjujuci i prevodeci Hemingvejeve price Vladislava Gordic na autentican nacin docarala najbolje odlike pripovedacke poetike ovog pisca i skrenula paznju na "nove i zaboravljene price" majstora sazetog pripovedanja.
Ziri je, istovremeno, konstatovao da je proslogodisnja produkcija, iako kvantitativno uspesna, kvalitativno bila manjkava.
D. M.


0001; Broširani povez; latinica; 192 str.;