Spare (Zamjena) – Prince Harry, The Duke of Sussex

Spare - Prince Harry

Bila je to jedna od najgorljivijih slika dvadesetog stoljeća: dva dječaka, dva princa, koji hodaju iza majčinog lijesa dok svijet gleda s tugom – i užasom. Dok su princezu Dianu polagali na počinak, milijarde su se pitale što princ William i princ Harry misle i osjećaju – i kako će se njihovi životi odvijati od tog trenutka nadalje.

Za Harryja, ovo je napokon ta priča.

Prije nego što je izgubio majku, dvanaestogodišnji princ Harry bio je poznat kao bezbrižni, sretni Spare ozbiljnijem nasljedniku. Tuga je promijenila sve. Borio se u školi, borio se s bijesom, s usamljenošću – i, budući da je krivio tisak za majčinu smrt, borio se prihvatiti život pod svjetlima reflektora.

S dvadeset i jednom pridružio se britanskoj vojsci. Disciplina mu je dala strukturu, a dvije borbene turneje učinile su ga herojem kod kuće. Ali ubrzo se osjećao izgubljenijim nego ikad, patio je od posttraumatskog stresa i bio je sklon napadajima panike. Iznad svega, nije mogao pronaći pravu ljubav.

Tada je upoznao Meghan. Svijet je oduševila filmska romansa para i veselili su se njihovom vjenčanju iz bajke. No od početka su Harry i Meghan bili plijen medija, izloženi valovima zlostavljanja, rasizma i laži. Gledajući svoju ženu kako pati, njihovu sigurnost i mentalno zdravlje u opasnosti, Harry nije vidio drugog načina da spriječi ponavljanje tragedije povijesti osim da pobjegne iz svoje matične zemlje. Tijekom stoljeća, napuštanje kraljevske obitelji bio je čin na koji se malo tko usudio. Posljednja koja je pokušala, zapravo, bila je njegova majka. . . .

Po prvi put, princ Harry priča vlastitu priču, bilježeći svoje putovanje sa sirovom, nepokolebljivom iskrenošću. Značajna publikacija, Spare puna je uvida, otkrića, samoispitivanja i teško stečene mudrosti o vječnoj moći ljubavi nad tugom.

Izdavač ‏: ‎ Random House (10. siječnja 2023.)
Jezik: engleski
Tvrdi uvez ‏: ‎ 416 stranica
ISBN-10 ‏: ‎ 0593593804
ISBN-13 : ‎ 978-0593593806
Težina artikla: 1,63 funte
Dimenzije ‏: 6,56 x 1,27 x 9,56 inča