Smrt za poneti : Zoran S. Nikolić

Smrt za poneti : Zoran S. Nikolić
Zoran S. Nikolić(autor)
Izdavač: Laguna

Arhitekta Janko Klindup je od detinjstva do zrelih godina svedok brojnih nevolja i stradanja. Neumoljivim zakonom vremena, umiru žene koje je voleo, ali i prijatelji, srodnici, susedi… Međutim, Janko je jak čovek koji, uz spasonosnu dozu lekovitog humora i mudrosti lišene straha i nestrpljenja, rano uči da trpi udarce, a kasnije opaža da je svaka smrt drugačija. Sudeći po nekim smrtnim slučajevima u svojoj okolini, on bi rekao da je smrt poput rođenja; sudeći po drugima, smrt je čak neka vrsta novog iskustva, a katkad se pokazuje i da kraj života jedne osobe vodi početku ljubavi s drugom. Naoružan svim

tim iskustvima i spoznajama, glavni junak Smrti za poneti odlučuje se na bespoštedan i konačan obračun kada će pokušati ono što svima deluje nemoguće – da pobedi strašnu kosačicu ljudskih života ili bar značajno odloži njenu posetu.
Ali i smrt ima svoje planove za Janka. Pošto je u svom opsesivnom bavljenju njome za pola veka svog života upoznao, a možda i kopanjem po njihovoj intimi povredio mnoge, Janko ne mora da smišlja samo strategiju za odbranu od smrti nego i za fizičku, najbolniju i potencijalno najopasniju – odbranu od bližnjih.
Smrt za poneti Zorana S. Nikolića je knjiga koja ubedljivo opovrgava zabludu da je o ovoj večnoj i tako krupnoj temi već sve rečeno.


2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 201 str.; 978-86-521-2141-0;