Siminom ulicom : Slobodan Simić

Siminom ulicom : Slobodan Simić
Slobodan Simić(autor)
Izdavač: Agora

Simićeva satirična žaoka pogađa duboko, u samo jezgro našeg karaktera, posebno tamo gde najviše boli, u onaj osetljivi, dobro skriveni deo o kojem ne znamo mnogo jer ne želimo da znamo, koji negiramo i kojeg se stidimo.
Pisac svojim oštrim perom nepotkupljivo i nemilosrdno ocrtava onu mračnu stranu mentaliteta Srba, rajinsku, podaničku psihologiju, potuljenost, servilnost prema moćnicima, zatim potkupljivost, iracionalni inat, zavist, pakost, političku ostrašćenost, netoleranciju, sklonost potkazivanju, nepoverljivost…
Žarko Treb

ješanin
Bezobzirnosti političkog zločinstva, destruktivne učinke političke iracionalnosti i moralne izopačenosti aforističar dočekuje bez milosti. Bez tolerancije. Ne može i neće da umakne izrugivanju. To je njegov odgovor na nepodnošljivo prisustvo totalitarnog nasilja i totalitarnog kiča. Fantomska stvarnost postaje meta aforističarevih strela. Tu stvarnost Simić vidi kao dramatičnu kondenzaciju naše novije istorije, kao njenu omašku, kao njen sunovrat.
Ratko Božović
Simić je izvanredan dijagnostičar, pa njegovu knjigu treba shvatiti kao medicimski pruručnik koji će nam svojim savetima pomoći da sačuvamo mentalno zdravlje u ovom suludom okruženju.
Aleksandar Čotrić


2007; Tvrd povez; ćirilica; 17 cm; 109 str.; 978-86-84599-58-7;