Pouke Božanstvene ljubavi : starac Pajsije Svetogorac : starac Pajsije

Pouke Božanstvene ljubavi : starac Pajsije Svetogorac : starac Pajsije
starac Pajsije Svetogorac

starac Pajsije(autor)
Izdavač: Mikro knjiga

Živeći u doba sveopšte žurbe (srca) i nervoze, u krajnjoj tami samoljublja i okamenjene neosetljivosti, senkom i iluzijom duše, današnji čovek ipak ne ostaje bez znamenja Božje Ljubavi.
Kao što je govorio veliki pesnik Rilke – ima Neko koji našem padanju "daje smer i sklad". Taj Neko, ljubveobilni Bog otaca naših, put smirenja kroz pustoš neduhovnih prostora hitnje savremenog života, ukazao nam je preko naših savremenika, mudrih i molitvenih duhovnih otaca. Ovi ljudi, ko

jime je Nebo bilo otvoreno zato što su oni svoje srce otvorili Hristu i bližnjima, koji su sejali dobro seme sapatničke ljubavi Božije u zamrzla srca ljudska, neprestano su bdeli nad duhovnom sudbinom svog naroda i čitavog čovečanstva. Lišivši se svega obozemaljskog, u vremenu kada je i među mnogim pravoslavnim monasima duhovnost zamenjena idolopoklonstvom materijalnome – obraz maskom – oni su ljudima izobilno ponudili riznice duha ranog Hrišćanstva koje je plamtelo ljubavlju prema Večnosti.
Pouke Božanstvene ljubavi su ponajmanje knjiga, a ponajviše sredstvo da njime otoplimo srca svoja i da se suočimo sa svojom dušom za koju je Gospod raspet i vaskrsao i koja je vrednija od čitave Vaseljene.


2015; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 543 str.; 978-86-86555-28-1;