Muški kuvar : Jovan Maksimović

Muški kuvar : Jovan Maksimović
Jovan Maksimović(autor)
Izdavač: Dereta

Najlepši poklon za vašeg supruga, ohrabrujuća lektira za sve neženje, neophodan priručnik za sve koji obožavaju svoju suprugu, prehrambeni bukvar za ambiciozne tate, knjiga koju i žena treba da pročita, odgovor na pitanje kako da ostvarite svoju nezavisnot (bar što se kuvanja tiče), mnogo ideja i tuđeg iskustva za gurmane i sladokusce, vaš hobi – na najbrži i najlakši način, vaša samačka nevolja postaje vaše zadovoljstvo!
Ova spasonosna čitanka kulinarskih znanja i umenja pomoći će vam da steknete ili da razvijete još jedan od svojih talenata…
Knjiga o «muškoj» umetnosti u prostoru tradicionalno rezervisanom za žene. Neobičnog formata sa mnoš

tvom ilustracija i duhovitih komentara na preko dvesta strana teče priča o umetnosti kuvanja i o specifičnoj etikeciji u kuhinjskom zabranu i gastronomskom mikrokosmosu. Muški kuvar vrvi od ideja i tuđeg iskustva dragocenog za sve gurmane i sladokusce.
U sedmnaest poglavlja ovog nesvakidašnjeg kuvara obuhvaćeno je sve od apsolutnog početka preko raznih manje ili više komplikovanih jela, tradicionalne kuhinje sve do pravih malih majstorija i uputstava za spremanje mnogih egzotičnih jela iz raznih svetskih i nacionalnih kuhinja.
Mnogo saveta, recepata i ideja, kako da postanete spretan i valjan domaćin za sebe, za ukućane, za goste… Muški kuvar je ohrabrujuća lektira za sve one kojima kulinarstvo strast ali i potreba. Ovo je najlepši poklon za svakog muža pogotovu za one koji obožavaju svoju suprugu ali i knjiga koju treba i žene da pročitaju.
Ova spasonosna čitanka kulinarskih znanja i umenja pomoći će vam da steknete ili da razvijete još jedan od svojih talenata, da suvereno dominirate prostorom lepih ukusa i mirisa, gastronomskih inovacija i malih svakodnevnih zadovoljstava.


2006; latinica; 22 cm; 212 str.; 86-7346-553-2;