Hrvatske knjige

Financijsko izvještavanje u Europskoj Uniji : Ana Klikovac

0
(0)


Ana Klikovac(autor)
Izdavač: Mate

Knjiga Financijsko izvještavanje u EU nastala je kao rezultat istraživanja o harmonizaciji finansijskog izveštavanja u svetu, a posebno u Evropskoj uniji. Proces harmonizacije finansijskog izveštavanja u Evropskoj uniji posebno je značajan u odnosu na finansijsko izveštavanje u zemljama regiona koje i same pretenduju na članstvo u Evropskoj uniji. Obveza zemalja je da uskladite svoje zakonodavstvo s propisima Evropske unije, a to znači da trebamo uskladiti računovodstvenu i revizorsku regulativu s regulativom Evropske unije. Prvenstv

eno se to odnosi na usklađivanje Zakona o računovodstvu s Četvrtom i Sedmom direktivom Evropske unije, kao i na primenu Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja (MSFI).
Ova knjiga je podobna za izučavanje na svim ekonomskim fakultetima i srodnim visokoškolskim institucijama. Isto tako, knjiga je namenjena i onima koji se bave teorijskim i praktičnim problemima finansijskog izveštavanja i računovodstva – računovođama, finansijskim radnicima, kao i drugim korisnicima koje zanima problematika harmonizacije finansijskog izveštavanja, posebno malih i srednjih preduzeća.


2009; Broširani povez; latinica; 23 cm; 242 str.; 978-953-246-055-1;

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu knjigu.

Exit mobile version