Domaća rok štampa : Duško S. Stefanović

Domaća rok štampa : Duško S. Stefanović
Duško S. Stefanović(autor)
Izdavač: Utopija

Petar Janjatović:
Uprkos svemu i sistemu, domaća rok periodika je bila bogata. Beležila je uspone, zablude, spektakle, mudre misli i budalaštine, skandale i uzvišene trenutke. Iz današnje perspektive deluje nestvarno koliko smo prostora za pisanje imali mi, zajapureni štamparski brbljivci. To vreme se više nikada neće vratiti ali je dobro da su sve novine popisane (a ne otpisane) u jednoj ovako pedantno urađenoj knjizi.
Petar Peca Popović:
U vremenu udaljavanja od svetskih medijskih tokova i standarda sećanja na pojavljivanje Džuboksa jednoj generaciji daje pravo da bude ponosna.
Tog proleća 1966. kada je izaša

o Džuboks, Evropa nije imala puno pop periodike pa je naš mesečnik stvarno bio svojevrsni snažni svetionik u istočnom delu kontinenta. Džuboks je izašao tačno 18 meseci pre magazina Rolling Stone.
Pored svega, još nešto se ne sme izgubiti iz vida, beogradska rok štampa i kadrovi izašli iz nje nikad se nisu izbrisali.
Ova knjiga to potvrđuje.
Srđan D. Stojanović:
Za aktere, savremenike, zavisnike i fanove rokenrol kulture, ova knjiga je neka vrsta sažetog podsetnika na jednu epohu kad je bilo važno biti deo nje.


2014; Broširani povez; latinica; 29 cm; 90 str.; 978-86-6289-035-1;