Čudesna žena 1 Zemlja jedan : Morison Grant

Čudesna žena 1 Zemlja jedan : Morison Grant
Morison Grant(autor)
Izdavač: Čarobna knjiga
Naslov originala: Wonder woman. Vol. 1. / Grant Morrison

RASTRZANA IZMEĐU DVA SVETA…
ALI NIJEDNOM NE PRIPADA
Od sjajnog pripovedača Granta Morisona (KONAČNI SMAK, LUDNICA ARKAM, MI3) i iz pera Janika Paketa (STVORENJE IZ MOČVARE) stiže najprovokativnija priča o poreklu Čudesne Žene koju ste ikad videli.
Civilizacija amazonki s Rajskog ostrva već milenijumima cveta daleko od muške pošasti. Međutim, jedna žiteljka nije zadovoljna tim izolovanim životom – Dijana, princeza amazonki, zna da ovaj svet ima da ponudi mnogo više od toga i želi da ga istraži, ali u tome je osujećuje njena zaštitnički nastrojena majka Hipolita. Dijani se ukazuje pri

lika za bekstvo kad se na njihove obale sruši prvi muškarac kojeg je ikad ugledala,pilot Američkog ratnog vazduhoplovstva Stiv Trevor. Dok njegov život visi o koncu, Dijana odlazi u vazda zabranjeni svet muškaraca. Amazonke kreću u poteru za njom i u lancima je vraćaju na Rajsko ostrvo, gde će joj suditi zato što je prekršila njihov najstariji zakon – da neće zalaziti u svet koji se ogrešio o njih.
Ova priča iz bestseler serijala DC strip-romana ZEMLJA JEDAN podstiče na razmišljanje, a ipak ostaje verna izvornom materijalu; potpuno je moderna, a ipak bezvremena, i dostojno predstavlja moć i hrabrost najsilnije šampionke Rajskog ostrva – Čudesne Žene.
„Ovo je najkompleksnija, najmoćnija i najsamouverenija seksi Čudesna Žena koju smo dosad videli.“ — Buklist„Morison, Paket i Ferbern fascinantno su ažurirali ovu junakinju, unevši istinski osećaj čudesnog u njenu priču.“ — A. V. klub
„Ubedljivo jedan od najboljih pristupa ovom liku u proteklih nekoliko decenija.“— IGN-1


2019; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 144 str.; 978-86-7702-683-7;